Voor kinderen die voor de piano hebben gekozen, gaat een magische wereld van muziek open.

Vanaf 5 jaar is het mogelijk om bij mij met pianoles te beginnen. De lessen zijn wekelijks 30 minuten voor beginners en wekelijks 45 minuten voor gevorderden of kinderen die meer uitdaging nodig hebben. De lessen zijn individueel. In de schoolvakanties is er geen les.

Het is nodig om thuis een piano te hebben, zodat je thuis kan oefenen. Een digitale piano met “gewogen toetsen” is een goede 2e optie. Het is mogelijk om eerst een piano te huren. In mijn lespraktijk heb ik een piano en een vleugel staan.

De kinderen beginnen met een pianomethode. De pianomethodes van Pianoadventures en Hal Leonard gebruik ik het meest. Als aanvulling gebruik ik liedjes die ze kennen van school of van YouTube.

Ik ben aangesloten bij Docentencollectief Dubbelgreep en dat geeft de leerlingen de mogelijkheid om voor publiek te spelen. Dubbelgreep heeft bijna iedere maand wel een voorspeelavond. Ook is ieder jaar een superleuke voorspeelavond waarbij sinterklaas en zijn pieten aanwezig zijn.  Voor de kinderen een onvergetelijke ervaring om voor de sint te spelen. Er zijn ook mogelijkheden om met kinderen samen te spelen. Zo is er het Dubbelgreep junior orkest waarbij kinderen op project basis in een groot orkest met elkaar kunnen spelen en dit op de Grote Avond kunnen laten horen. Meer informatie over Dubbelgreep: www.dubbelgreep.nl

Je kunt ook examen doen voor piano. De examens worden afgenomen door de EPTA (European Piano Teachers Association).  Je kunt hier op de niveaus van beginners (A1) t/m toelatingseisen conservatorium (F) een diploma halen. Meer informatie hierover staat op www.eptanederland/graadexamens.