Ik ben blij dat steeds meer volwassenen
besluiten om piano te gaan spelen.

De laatste 10 jaar zie ik steeds meer volwassenen in mijn praktijk, zowel beginners als (ver)gevorderden.

Het plezier in pianospelen staat voorop. Om met plezier te kunnen spelen kijk ik per leerling welke muziek de leerling aanspreekt en wat het doel van de pianoles is. Het is nodig om thuis een piano te hebben. Een digitale piano met “gewogen toetsen” is een goede 2e optie. Het ook mogelijk om eerst een piano te huren. In mijn lespraktijk heb ik een piano en een vleugel.

Beginnende leerlingen hebben wekelijks 30 minuten les. Gevorderde leerlingen krijgen 45 of 60 minuten les. Zo is er genoeg tijd om ook aandacht aan de muziektheorie en de techniek te geven.

Alle leerlingen kunnen voorspelen op de voorspeelavonden van Dubbelgreep. Dubbelgreep organiseert ieder jaar een voorspeelavond speciaal voor volwassen leerlingen. Meer informatie over Dubbelgreep en de voorspeelavonden: www.dubbelgreep.nl

Je kunt ook  meedoen aan de landelijke graadexamens van de EPTA (European Piano Teachers Association). De examens hebben de niveaus van beginners (A1) t/m toelatingseisen conservatorium (F). Meer informatie hierover staat op www.eptanederland/graadexamens.